Ekonomisk politik

Det är märkligt…

Så många det är som har svårt att få det gå ihop ekonomiskt. Fattigsverige är på väg tillbaka.

Alliansen vill sänka skatterna… För de flesta löntagare och inte minst pensionärerna innebär det att de får någon hundralapp mer i månaden.
För de som har det gott ställt innebär det någon (eller några) tusenlappar mer.

Folk stirrar sig blinda på att de ska få mer pengar efter skatt, men glömmer vad det kostar i form av högre avgifter, sämre personaltäthet på sjukhus och vårdhem, utförsäljning av statens (kommunernas och landstingens) egendomar.

Med högre skatt kan fler anställas inom det offentliga. Då kan fler betala skatt, och fler har råd att handla…

Under den industriella revolutionen pressades de anställda till sämre och sämre arbetsvillkor och löner. Inte förrän de gick samman och kunde via strejker höja sina löner blev livskvaliten högre och företagen gick bättre.
Företagen går bra när många kan handla deras varor. För att det ska kunna ske måste människor ha en dräglig lön och drägliga levnadsvillkor.

Utan lön kan man inte handla, och då går företagen i konkurs…

Se på Grekland…
Ja, de har inte skött allt de borde, men om man sätter allt för hårda villkor kommer ingen av dem att ha råd att köpa något allt. Då kommer den staten verkligen att gå i konkurs.

EU är ett fredsprojekt, ja…
Men det är också den fria marknadens projekt. Där företagen styr. Samtidigt tar företagen uppenbarligen inget ansvar…

Vi behöver uppenbarligen gå tillbaka till den ”blandekonomi” vi hade i Sverige förr.

Vi borde sluta lyssna på alla dessa Nobelpristagare i ekonomi, som nästan samtliga stödjer den fria marknaden (där få tar sitt ansvar för andra)

Var blev det av ordet solidaritet!!!