Jag avskyr deras åsikter!

För mig är de pest och kolera,  Svenskarnas Parti, Sverigedemokraterna och likasinnade.
Jag önskar ingenting hellre än att stoppa dem, helst utrota dem från jordens yta. Det finns inget försvar för deras åsikter.

Jag är född och uppvuxen i Sverige. Mina föräldrar och mor- och farföräldrar också. Faktiskt hittar jag inga invandrare under 19- och 1800 talet i min släkt. Så långt jag hunnit i min släktforskning finns där inga under 1700-talet heller. Jag måste vara drömmen för en Sverigedemokrat på det viset.

Det finns invandrare jag inte tycker om, precis som det finns svenskar jag tycker illa om. Men det är personer, inte grupper… Och, ja… visst kan jag bli lite skrämd av folk när man möter stora grupper på stan, och visst kan jag ibland tänka tanken att ”mitt Sverige” håller på att försvinna. Det Sverige jag är uppväxt i.

Men mitt Sverige är bara mitt, och det har bara funnits i min tankevärld, för Sverige har alltid varit ett invandrarland. Folk från andra länder har kommit hit. Tyska fogdar och valloner från Belgien är tidiga exempel på det.
Folk kommer inte hit för att de vill, utan för att de flyr från något. Krig, förföljelse och svält. Precis så flydde hundratusentals svenskar till USA under 1800- och början av 1900-talen.

Jag stödjer med andra ord demonstrationen igår i Limhamn. Jag stödjer emellertid inte att demonstranter maskerar sig och kastar sten. Den form av protest många sysslade med, visslingar, sång, rop och liknande som dränkte SvPs budskap är fullt tillräckligt. När demonstranter tar till våld gynnar det bara dem de vill protestera mot. Om inte demonstranterna fattar det är de illa ute. Dessutom blir oskyldiga demonstranter inblandade och skadade därför att de råkar komma i vägen. Det gör också att protesterna och demonstrationerna blir mindre eftersom folk inte vågar sig dit av rädsla att bli skadade.

Nä, jag var inte där. Jag har inte sett eller hört mer än det jag läst i tidningen och på nätet. Jag vet bara att polisen var där för att utföra ett jobb som förhoppningsvis de gärna sluppit göra, därför att det också strider mot deras egna åsikter. Där de redan i förväg visste att attacker från vissa demonstranter skulle ske.

Polisvåld kan aldrig försvaras. Men om du blir utsatt för stenkastning och liknande av en folkmassa som är många fler reagerar du med adrenalin, och tar i mer än du borde. Det är inget försvar, men mänskligt.

Churchill lär ha sagt: ”Demokrati är den sämsta statsformen, bortsett från alla andra.”
Demokrati har många fel, somliga kallar det majoritetens förtryck, men det ger oss också möjligheten att uttrycka våra åsikter och påverka den politik som förs.
Problemet är ju att man då kan framföra åsikter, som en stor majoritet inte tycker är rumsrena. Men om man nu hindrar nazisterna, var drar man gränsen nästa gång.
Då är det bättre att dränka deras åsikter i ljud!

På ett sätt påminner mig situationen om Tyskland på 20-talet, när olika politiska grupper slogs på gatorna, kommunister mot nazister. Vi vet hur det gick.