månadsarkiv: juli 2014

Att förödmjuka…

Igår satte jag mig tillrätta för att titta på semifinalen i fotbolls-VM mellan Tyskland och Brasilien.

Eftersom jag tippat Tyskland som vinnare höll jag naturligtvis på dem, även om Brasilien alltid varit en favorit.

Inledningen från Brasilien var snabb, men efter 10 minuter hade Tyskland kommit in i matchen, och strax därefter gjorde de sitt första mål…

Sen tog matchen slut, eller rättare sagt, sen var det ingen match längre. Efter 30 minuter led jag med Brasilien. Det var inte roligt längre. Brasilien var och blev utklassade och det syntes så tydligt hur dåligt spelarna mådde och hur besvikna och ledsna de var, precis som den brasilianska publiken.

Tyskarna spelade bra, naturligtvis. De sågade sig igenom Brasiliens försvar och gjorde mål på mål. Men någonstans började jag längta efter slutet, så de slapp att bli ännu mer förödmjukade. Önskade att Tyskland skulle lägga av med sin överlägsna fotboll, bara spela av matchen, inte göra fler mål. Kanske till och med låta brassarna få ett ”tröstmål”. Det fick de i och för sig, men inte förrän tyskarna ledde med 7 – 0.

Var går gränsen mellan överlägsen och förödmjukande?
Att förödmjuka någon på fotbollsplan på det här viset kan aldrig vara bra för någon.

Kan bara hoppas att Brasilien tar sig samman och vinner matchen om tredje pris, oavsett vem som blir motståndare.